Vi var hemma över jul

Jag lever. När jag var hos min familj så lånade jag pappas dator i små stunder bara.

Det var mysigt att vara hemma. Jag tror fem dagar är lagomt många dagar.
Det var mycket fint ute i Dvärsätt med all snö, och isen på sjön. Bilder kommer.

När jag kollade i gamla album så insåg jag att jag måste sluta nojja över min kropp. Jag såg bilder på mig själv när jag var smal som en sticka och inte hade några former alls och mindes vilka komplex jag hade då. Jag hade jättesvårt att hitta en balklänning i nian, då mina höftben syntes så sjukt mycket genom tighta klänningar, och jag avskydde att se mina armar bakifrån när jag provade kläder på HM och så vidare.
Rebekka sa även en fin grej, att jag klär bättre i mig själv nu än då. Det ska jag komma ihåg varje gång jag dissar min kropp.

Jag höll mig hos mina föräldrar på juldagen, men på annandagen lyckades Rebekka, Fredrik och jag festa till det och på lördagen var det ju Juldisco.
Juldiscot var bra, men jag lyckades med bedriften att inte dansa. Synd liksom.

På söndagen tog jag Sextitrean upp hit till Umeå.

Imorgon är årets sista dag och jag är ganska pepp.

Cause you’ve been nighttiming baby

Jag är lite opepp. På julen. Inte på självaste julafton, men på dagarna efter och fram till nyår. Jag funderar skarpt på att vara hemma hos familjen alla fyra och en halv dagar.
Fast några ljuspunkter finns det ju. På juldagen åker vi till farmor i Åsarna, jag kan ärligt säga att jag inte minns när jag träffade henne sist, min söta farmor. På annandagen åker jag till Jennie i Åre. Ingen skidåkning, om det är vad ni tror, och inte heller något festande med alla stockholmare (tror jag). Vi ska nog bara mysa.
Jag ska även hinna med och träffa Rebekkharific och förhoppningsvis Sandra. Juldagens kväll är ganska vigd åt det, men jag vägrar typ g3, larrys eller något annat knökfullt ställe. Jag röstar för att vi gör om förra årets juldag med The Rock och kanske snyggbrorsan.
Sen var det ju det där med Juldiscot. Min pepp dalar mer och mer för varje dag. Jag vill ha ett säkert danskort. Jag vill gå med någon som inte bangar att dansa bara för att det är för lite folk på dansgolvet.

Också vill jag mysa.
Om jag ska vara ärlig så har jag faktiskt kanske lite abstinens. Jag vet inte om det är bra eller dåligt.

Det är så jävla ensamt just nu. Jag vill vara i Dvärsätt redan ikväll. Jag är lite emotionell just nu om jag ska vara ärlig.
Dags att sova så att det blir imorgon snart.

Disconissar.

Jag fick ett julkort av Sandra.

I talk out loud like you're still around

Ylva och jag tog oss en sväng på stan idag. Kupan och Schmäck var höjdpunkterna. Jag hittade en kjol för 30 kronor på Kupan som Ann-Sofie sedan gjorde om till en skitfin klänning. Vilket kap I say. Jag blev ännu mer pepp för Juldiscot, men nu verkar det som om jag kanske inte bör vara så pepp ändå. Kanske inte har något sällskap.

Ålidhem var kusligt ensligt när jag gick för att köpa middag. Alldeles tomt. Dimman gjorde det ju inte bättre direkt.
Jobbigt att jag åker till de Jämtländska skogarna först på kvällen den 23:e.

Igår kikade Ylva och jag på Ps, I Love You. Vi skrattade och var nära till tårar om vart annat.
Tilläggas bör att han som spelar Izzys numera spökande pojkvän i Grey's var grymt het som irländare.

Ikväll blir det lugnt. Imorgon ryktas det om spelkväll för de tappra själar som är kvar här i Umeå.
 
För er som missat: Sandra tipsar Ylva om musik

I'll point my finger at queens and kings

Dagen har och kommer bestå av möten med många fina människor. Vaknade med en, träffade Jacob på bussen, sen åt jag middag med Tomas och ikväll kommer Ylva. Ylva och jag ska nog dra en sväng på NH, sen ska Ylva sova hos mig. Värsta pyjamaspartyt!

Jag har äntligen fått tag på Timos cover av Without You. Hörde den förra hösten (eller var det i våras?) på Andra Avenyn, lyckades aldrig få tag på den men nu finns den med på Timos coverplatta. Har inte hunnit lyssna igenom den så mycket, men han har i alla fall även gjort enj fin version av Niccokicks Turn 27.

Bra dag, förutom  vädret. Det kan ju dra något gammalt över sig!

Nu måste jag ta och röja upp här, innan finbesöket anländer.

!

Musikhjälpen kommer om en halvtimma nästan uppfylla en av mina julklappsönskningar. Tingsek ska spela och eftersom de sänder i svt2 så kommer det nästan vara som om han är i mitt rum.

I'll leave you the size of my feet in the snow when I go

Jag hittade fyra nya kärlekar igår på Myrorna, nämligen fyra stycken Bodumglas med tillhörande skedar och underlägg.
Lyckan kunde inte vara större då jag kvällen innan letat runt på Tradera och Blocket. 60:- kronor gick kalaset på. En julklapp till mig själv.
Inhandlade även Royal Tenenbaums, Dirty Dancing och tecknad Alf på vhs  för en tia styck. Jag har dock ingen vhs-spelare, men det går nog att lösa.
Hittade en fin kjol som Ann-Sofie hjälpte mig att korta, den blev dock i kortaste laget så vi ska sy på någon fin spets nertill. A-S ska även hjälpa mig att göra en topp av tyget som blev över. Då kan jag ha kjolen och toppen samtidigt, som en klänning.

Kvällen ägnades åt öl i fint sällskap.
Nu är det repris-söndag. Betty, hemmafruarna och Grey's. Sen One Three Hill och Gossip Girl. Tv-serierna varvar jag med att kika/lyssna på Musikhjälpen.

Whatever it is it suits you good

Jag kom nyss hem från en ofrivillig promenad Umeå C- Ålidhem. Det var snö, slask och allmänt blött. Det hade varit okej att gå hem om det inte vore för att jag fredagen till ära valde klänning och endast ett par tights som outfit i morse. Nu brinner det i mina ben. Det är obehagligt. Jag kanske hade tur att det var nollgradigt i alla fall.
Bussarna var/är inställda på grund av dåligt underhållna vägar.

När jag gick där med mina mpr3-lurar i öronen och försökte hålla modet uppe började jag komma på saker jag borde ha önskat mig i julklapp (jag har inte önskat mig något, förutom en stämapparat).
Detta skulle jag bli glad av att hitta under granen:

- Strumpbyxor/tights/leggings som är varma och vattenavvisande
- Glasögon med vindrutetorkare
- En intim spelning ,hemma hos mig, med Magnus Tingsek. Han kan få sitta på min säng, så kan jag sitta brevid och kika över hans axel när han spelar på sin gitarr. Jag skulla även uppskatta om han kunde ta med sig en flygel och spela I Love You (part I) på den, då skulle jag bli alldeles varm i hjärtat och det skulle förhoppningsvis sprida sig i hela min kropp.
(Jag ångrar bittert att jag inte tog chansen att se honom i onsdags.)

Ikväll ska jag tydligen mysa med mig själv, för folk verkar varken vilja festa eller mysa med film.
Jag kanske ska städa litegrann.
Imorgon ska jag och Ann-Sofie förhoppningsvis åka bort på Ersboda för att se om vi kan hitta något fynd på Myrorna och Röda Korset. Det ser jag fram emot.

Shoop shoop, shoop delang a lang

Våren kanske inte blir som planerat, hoppas jag på.
Jag kanske pluggar lite filosofi istället för att jobba.

Idag har jag varit ganska trött, för jag kollade på film länge igår. Det var mysigt.
Ikväll har jobbet ätit middag på finrestaurang, innan dess kikade mor min och jag på lite kläder. Jag tänkte se om jag kunde hitta en I <3 JD/nyårs-blåsa, men det gick pretty kasst. Jag får nog köra på nån gammal klänning på juldiscot och sen göra ett nytt försök dagarna innan nyår. Dagens I-lands problem kanske.

Imorgon  blir en härlig dag. Massage 10.00. Ni kan inte ana vad jag behöver den. Mina 80-åriga axlar har gjort sig påminda ganska mycket senaste tiden. Efter massagen tänkte jag kanske käka lunch på det schyssta stället ovanför butiken, sen jobb i sex timmar och efter jobbet ska jag till Ann-Sofie och äta middag samt umgås.
Med tanke på att jag måste upp tidigare än vad jag är van vid så ska jag krypa till sängs alldeles snart.

We're on the one road, maybe the wrong road

Jag var med om något ganska komiskt inatt. Eller jag tycker i alla fall att det var kul, så kul att jag skrattat inombords flera gånger idag. Så det kan bli.

Något som först inte var kul alls blev också något att skratta åt.
Men, det visade dock att det är dags för att rensa bort litegrann.

Bortsett från någon skvätt Jäger har jag varit vit hela helgen. Skönt som fan.
Igår hade Sara födelsedagskalas. Tjejerna hade gjort världens godaste veganska smörgåstårta. Smörgåstårtan följdes av vanlig tårta samt fina samtal om förlåtelse med mera. Bland annat insåg jag att man inte bör säga att det är okej försän det verkligen är okej.
När tjejerna skulle börja förfesta för Scharinska drog jag vidare. Till Rushmore och Ringaren i Notre Dame.



För att citera Peter och Annika

Och när det tagit slut,
när du kommer och vill gråta ut,
när det inte längre är så kul
är jag inte kvar

The store is not open

Jag har något att berätta. Det har legat och gnagt inom mig i några dagar nu. Det är lite småpinsamt men jag måste bara få det ur mig.


Jag diggar Takidas låt Handlake Village!
Jag kanske inte totaldiggar den, men jag finner mig sjunga med och faktiskt tycka det är okej när den spelas på p3.

Hjälp mig någon?

Mr Postman

Jag kände pirr idag. Det var mysigt. Jag har inte känt pirr sen i somras med prinsen.
Det här pirret kommer aldrig bli mer än dagens höjdpunkt någon gång då och då, men det är ändå mysigt.
Det ger mig hopp liksom.

(När jag kände pirret insåg jag att jag faktiskt inte känt något pirr de senaste helgerna, så alltså bör jag aldrig lita på vad jag känner på fyllan. Bra det. För jag var kanske lite väl drama queen när jag bara gick så där.)

RSS 2.0