För om du tror att vi kommer dö idag så tror du fel

Det är fredag kväll. Planen är att jag ska ta det lugnt , men inget bra visas på tv (varför är det så att de bra filmerna visas de helger man är borta på fest?). Är det kanske nu jag borde ta tag i det där städandet?
NH öppnar ikväll. Jag är ganska sugen, men samtidigt vill jag spara krafterna till morgondagen.
Jag lider fortfarande lite av banan-sviterna (om någon vill fyllekäka imorgon så har jag fyra bananer att bjussa på).

Bananas are for monkeys, inte för mig.

Igår när Jacob och jag handlade på Maxi så kom jag på att jag skulle ta upp mitt banan-projekt. Banan-projektet startade i februari då jag åt en halv banan och inte blev dålig, har sedan dess tänk testa det igen men varje gång jag kommit på tanken så har det varit dålig timing (på jobbet, innan fest osv). Igår köpte jag mig i alla fall några ekoligiskt odlade bananer (eftersom de är mindre besprutade så tänkte jag att det var bättre). Halv åtta igår åt jag en banan. Det började aldrig riktigt klia i mun och svalg, men däremot kom den läskiga känslan i mellangärdet och jag trodde jag skulle spy. Halvsomnade på soffan och när jag vaknade var jag helt skakis. Halv nio tog jag med mig en hink och gick och la mig. Mellangärdet gjorde fortfarande ont. Jag somnade och slapp kräkas. Jag misstänker dock att det är bananen, eller vad som är kvar av den, som trycker på nu. Har fortfarande lite ont i mellangärdet.

Nu vet alla som läser min blogg att ni inte ska använda er av banan om ni gör en tårta eller lagar någon god mat, för då kan ni glömma att jag äter.

If you still love me by morning, oh you’ll find me waiting in the garden by the cherry blossom tree

Imorgon ska Josefin och jag simma. Jag är grymt pepp. Har ju inte varit på IKSU sen mars typ på grund av att jag varit sjuk hela tiden.


Jag har börjat lyssna på The Libertines-Legs 11 igen. Där finns några av mina favoritlåtar, bland annat Anything But Love.
Min asboluta favorit på skivan är dock Bucket Shop.

Idag har jag förlustat mig med lite shopping. Har dock inte lyckats hitta några nya svarta, höga stuprörsjeans. Mina är ju trasiga så jag måste ha leggings under så inte hålet ska synas.

Simma var det, därför borde jag krypa i säng snart så jag orkar upp.

God natt gott folk.

Lyckan ler, särskilt mot oss

Lycka är (så här dagen innan lön) att hitta tjugosex kronor i jackfickan.
Nu ska jag köpa mig en god färdigrätt.

If you feel low you can buy love from a pay phone

I morse vaknade jag med igenkletade ögon. Mysigt. Jag trodde först att det kanske var ögoninflammation, men min kära mor påstår att det oftast bara är ett öga som drabbas och menar att eftersom båda min ögon rinner så är det nog allergi.
Förr i tiden var jag ju alltid igenkletad på mornarna under våren. Men vad skulle jag kunna vara allergisk mot nu? Det är ju höst.

Någon minut senare: nu har jag läst om ögoninflammation på vardguiden.se och det verkar , om jag ska tro dem, som jag har drabbats av allergi.
För stunden känns det bra, för det betyder att jag kan joina the party ikväll utan att få dåligt samvete för att jag skulle kunna smitta någon. Däremot så kommer jag ju behöva ta reda på vad som utlöst allergin.

Jag fick ett sug att lyssna på musik som stod mig nära hjärtat för ca fem år sen. När jag gick i nian och ettan närmare bestämt. Ett band som jag verkligen brann för då var The Vines, så nu snurrar Highly Evolved i stereon. Eller ja, en bränd skiva  då originalet gick sönder i en liten olycka (jag tappade min Sony Walkman i backen, spelaren klarade sig men skivan gick nästan i tu). Grabbarna håller fortfarande på, såg jag på myspace.

Idag tvättar jag. Jag kanske även städar, blev grymt inspirerad/äcklad igår när jag kikade på Rent Hus på Tv4.
Jag ska städa kylskåpet, helt klart. Även toaletten. Det kan dock hända att det blir ett projekt för söndagen.

För övrigt så är jag pepp pepp pepp inför kvällen. Det blir sweet.

Att jag gråter och skriker betyder att jag vill ligga med dig... NOT!

Min hals gör det svårt för mig att somna. Natten som var somnade jag först i tre-tiden. Detta ledde till en extremt trög hjärna idag. Den gick dock upp lite i varv på mötet ikväll. Jag fick en bra idé till någon slags anti våldtäkts-kampanj. Grundtanken är att visa på att ett nej inte endast måste vara ett verbalt nej.
Må vara ett "uttjatat" ämne, men eftersom vi tjejer och kvinnor fortfarande måste anpassa oss efter rädslan att någon man skulle kunna göra oss något ont så är det fortfarande ett ytterst aktuellt ämne.
Punkt.

We've got J, Abs, Rich, Sean and Scott

Jag hittade lite kuriosa om mig när jag satt och kollade igenom gamla bilder på bdb. Jag hade blivit utmanad att skriva sex sanningar/egendomliga saker om mig själv. Enjoy (eftersom de är skrivna när vi bodde på Köpmangatan så är nummer tre lite out of date)!
 

1. Jag ville att vi skulle vara Five när alla andra ville vara Spice Girls. Jag gjorde A4-ark med deras namn (J, Abs, Rich, Sean, Scott) som jag tänkte att man kunde sätta fast på linnen så att de skulle se ut som typ basketlinnen. Jag skulle självfallet vara favoriten Rich.
Jag berättade dock aldrig om min idé för någon.

2. Det spelar ingen roll hur mycket pengar jag får i lön, de tar slut lika snabbt ändå. Dvs. efter en- två veckor.

3. Ibland tror jag att tågen som åker förbi här utanför är plan som störtar. Detta brukar ske när jag är någon stans mellan vakenhet och sömn. Jag blir livrädd.

4. Tills jag var ungefär 14 år så kollade jag alltid under sängen för att försäkra mig om att det inte fanns en häxa där. Jag fortsatte även att göra det ibland tills jag var kanske 16.

5. Jag bröt mitt högra nyckelben första gången som jag skulle cykla ner för ”branta backen” i Odensala. Det var sommaren innan ettan och jag hade efter pepp av min kompis mamma tagit modet till mig att sitta kvar på cykeln istället för att leda.

6. På Juldiscot 05 sa jag (lite rund om fötterna) till Anders Wendin (Moneybrother) att jag brukar somna till hans musik. Han kollade på mig med frågande, skeptisk blick ”Öh, okej?”. Det jag menade var ju hans lugnare låtar, typ hela To Die Alone-skivan. Jag tror jag lyckades få fram det tillslut. Han såg lite mindre skeptisk ut och tackade. Pew.


Hush hush my love, come fall into these arms

Ikväll gjorde jag lite pre lön-shopping. Jag beställde Carlos och co's nya. Dirty Pretty Things- Romance At Short Notice. Tio minuter senare slog mig tanken att jag kunde tanka ner den. Det gjorde jag. Jag gillar vad jag hör. Jag blir sugen på att åka till England. Det vore så kul att se alla dessa band som dagligen går varma i min dator/stereo/mp3.
En dag.

Dirty Pretty Things är för övrigt mycket bättre än Babyshambles. Kanske enklare, men vem har sagt att enkelt inte kan vara bra?

Jag fick för övrigt köpa en dubbel-dvd för 69kr. Jag valde en med The Darjeeling Limited. Love it!


Den bästa komplimang jag någonsin fått

När Tomas och jag cyklade vid Nydalasjön i fredags diskuterade vi diverse saker, bland annat om bilder på en själv. Jag menade att man kunde försköna sig sjäv på bild, men då sa Tomas något i stil med det här:
"Fast jag tycker du är snyggare i verkligheten. Inte för att du inte är snygg på bild, men då syns inte charmen"

Det var nog den finaste komplimang jag fått. Därför tycker jag den är värd att sparas här på bloggen.
Who cares about tuttar liksom, när charm finns?



I can't give you anything but love

Min hals är ond igen. Vad som dock bekymrar mig mer just nu är att en viss herre återkommer i mina drömmar. Nämligen B. Vad är grejen liksom?
Kanske är det så att gamla kärlekar alltid kommer spöka i det undermedvetna?

Jag drömde även om Adam Green inatt. Vi var på någon konsert med någon tjej som jag inte minns och helt plötsligt kommer Adam upp på scen. Nästan ingen visste vem det var, men jag och en tjej som stod lite längre bort blev alldeles chockade och började gråta av lycka. Ungefär som Beatles-fans.
Jag önskar att jag kunde åka ner till Stockholm den andra September och se honom, men just nu ser det ganska mörkt ut.

I övrigt har jag en lugn helg, mest på grund av halsen, men även kanske lite på grund av ekonomin.
Jag hoppas på pizza och film ikväll.

Four eyes to be together

Snoret rinner! Yes, äntligen kanske bihålorna ger efter.
Jag kommer somna som en stock snart. Natten till igår rubbades ju sömnen pga alc, och natten till idag rubbades sömnen dels av "nu måste jag somna"-tankar samt att någon/några idioter knackade på mitt fönster 05.15 typ. Skulle ju kliva upp halv sju så jag fick svårt att somna om.
Norrbyskär var i alla fall kul. Vi lekte en massa och åkte linbana. Skönt med en liten friluftsdag.

Someone said you were an angel, but only what kind of angel would whisper hello and shout goodbye?

Josefin har fest. Jag är typ sjuk och ska upp tidigt imorgon så jag tackade nej.
Och här sitter jag och är passiv rökare, genom en vägg.

Vi sa hej då idag, Ylva och jag. Jag kommer sakna henne, mycket. Men jag tackar för denna sommar.

När jag käkat middag fick jag en allergisk reaktion. Det började klia grymt mycket i svalg och mun (hela jävla munnen, svalget och gommen med liksom) och jag fick nässelutslag nedanför läppen. Vad jag ätit? Pulverpotatismos och sprödbakad fisk. Jag har ätit det många gånger förut utan att något hänt. Jag som bara för någon dag sedan funderade på att testa äta äpple, päron och banan i hopp om att jag vuxit ifrån min allergi. Nu vågar jag nog inte.

Ikväll blir det sängen tidigt. Vi ska till Norrbyskär imorgon. Sist jag var där var på klassresa i sexan. Jag minns allt så väl. Det var första gången (om man inte räknar med GG på lågstadiet) som en kille visade intresse för mig. Jag hade ju varit lite av en tönt hela mellanstadiet liksom, men jag antar att jag blommade litegrann sista halvåret i sexan.

Idag har jag spelat en gammal goding, The Libertines-Legs 11. Bucket Shop är nog en av mina absoluta favoritlåtar.

Bilarna får väja förstås, för lyckan ler särskilt mot oss

Festen igår var grym. Idag mår jag dock som jag förtjänar.
Jag kommer sakna Ylva. Känns lite snopet att hon drar när vi bara hängt i några få månader. Jag önskar henne dock all lycka!
Nu har jag ju även en anledning att åka till städernas stad, Göteborg.

Som vanligt så blev det som det brukar bli. Ann-Sofie kan nog gissa hur kvällen slutade för min del, med tanke på vad jag sa när vi var på väg till festen.

Snart ska Tomas bjuda mig på våfflor. Det är helt klart dagens höjdpunkt. Jag kan inte minnas när jag sist åt våfflor, måste ha varit ett bra tag innan jag flyttade hemifrån. Alltså säkert minst ett och ett halvt år sen.

Det är dags att jag börjar lära mig att hantera mina pengar. Eller well, jag har ju typ lärt mig det senaste året, men i sommar har jag varit ganska dålig när det kommer till ekonomi.

Nu går Autisterna-Sista Scenen varm i stereon. Bra skit!

Bang bang you're dead

Jag har en dålig dag.
Ännu en gång är jag sjuk. Det är inte halsen denna gången, utan bihålorna. Det känns som om mitt huvud ska sprängas.
Jag är nere.

Ylva ska ha sin avskedsfest imorgon och om jag mår då som idag så blir det inget för mig.
Jag och min timing liksom. Alltid denna timing.

Mitt i all misär så är jag faktiskt lite glad, skadeglad. Facebook är en kul grej som visar när folk har gjort slut. I detta fall får jag faktiskt vara skadeglad, för jag blev ganska så blåst av snubben i fråga. Jag menar här hade jag jobbat på honom i över en månad också går han och skaffar en annan brud.

Nu ska jag försöka ta mig en tupplur och hoppas på att huvudet känns lite bättre sen.

Dom jävlarna ska skjutas

En liten reflektion efter veckan som var:
Under Storsjöyran rapporterades det om en hel del våldtäkter. Jag tycker det är vidrigt.
Det visade sig även att Daniela och jag var kanske tio minuter ifrån att gå rakt på en. När det kommer så pass nära blir det ännu mer obehagligt. Men det som dock är allra värst är när en vän råkar ut för sattyget.
Jag ska nog föreslå för bandet att vi ska göra en cover på Säkerts Allt Som Är Ditt (om vi inte skapar en egen låt). Det är det minsta vi kan göra.

Whatever it is it suits you good

Tingsek kommer nog alltid hålla delar av mitt hjärta.
Igår öppnade han med I Love You (Part I) och när han tog de sista tonerna var jag gråtfärdig.
Det var magiskt.

RSS 2.0