Makes any boy feel like picking up roses

Jag tror jag är lite för lugn och oberörd över kommande flytt.
Kanske är det lugnet före stormen?
På lördag kanske jag står där med gråten i halsen.
Eller så är det helt enkelt så att det inte är en så big deal att flytta tillbaka till Östersund. Jag menar jag har ju ändå varit sjukt ostimulerad här hela hösten. Och det är ju inte så jättelångt mellan Umeå och Östersund, det går ju faktiskt att åka på helgbesök. Åt båda hållen.
Det blir nog bra.

Jag har uppdaterat musikbloggen förresten.

Take this heart and make a dream come true

Igår hade jag hej då-fest. Tack ni som kom. Och förlåt för att jag bangade Zoo. Kön var för lång (jag hörde av Ann-Sofie att Per hade sett till att ni slapp köa, bummer för mig).
Det var förresten mördande halt i går. Jag trodde för ett ögonblick att kvällen skulle sluta på akuten, sittandes i en stol bredvid en säng med en hjärnskakad vän i. Men vännen var snabbt upp på benen efter den snygga vurpan.
Jag var i säng vid midnatt typ. Inte ensam. Det var fint, men aningens förvirrande. Eller kanske inte egentligen. Kanske var det ett avslut på de senaste månaderna.

Nu återstår en vecka av packande och flyttstädande, samt häng med människorna jag kommer sakna.

Dagens låt: John ME- Paris
Det blir John ME på torsdag. Det går bara inte att missa chansen.

I call shotgun, you can play your RnB tunes

Idag har jag:
- sovit för länge, igen
- tvättat
- varit på styrelsemöte
- bytt sms-signal, från enbart vibration till en liten mysig signal som får mig att nynna på någon låt från Juno-soundtracket (ska undersöka närmre vilken låt, återkommer om det).
- haft spänningshuvudvärk som kanske berodde på lite ångest, eller kanske bara spänd nacke
- gått till och från stan. Till stan var lite som en hinderbana. Två gigantiska vattenpölar, en avstängd del av svingen samt varningar för snöras från tak.
- återfått hoppet om att våren är här (snön igår kväll fick mig att tvivla)
- kollat på Grey's
- blivit röd om näsan igen
- läst femtio sidor 1984
-dreglat lite över Jeremy Darling
- handlat vetepuffar
- skrivit ett tråkigt blogginlägg om vad jag gjort idag

Imorgon ska jag äta lunch med pappa samt banta min garderob.

Guess who's gonna get some tonight

Idag lagade jag min snart världsberömda gulasch till J. Honom kan jag inte snärja, men jag lovar att jag en dag kommer  kunna fånga en man med min soppa ( jag får kalla den min nu eftersom jag bytt ut köttfärsen mot quorn).

För övrigt så har jag städat badrummet idag, och särskilt toaletten då va.  Jag har även vänt på dygnet, inte så bra. Jag har lyssnat en del på Moneybrother också.

Hannes hade hittat en bild på mig från Hultsfred 06 i en av hans kompisars facebookalbum (världen är liten). Jag är nästan lite småsugen på Hultsfred 09. Kings Of Leon, Franz Ferdinand, White Lies och de svenska hjältarna (Maia, Annika, John ME, Peter Bjorn and John, Markus K osv).
Maia funderar jag förresten på att se på Gamla Teatern den 18.e April. Dagen innan ska jag dansa dansa dansa och svettas svettas svettas på Corazon där Deportees spelar. Jag hoppas Jennie vill följa med.

Nu borde jag gå och lägga mig och försöka vända tillbaka dygnet, men det lär inte ske än på ett tag.

They say your heart is where your love is

Igår var bra.
Jag hängde hos Ann-Sofie i några timmar. Hon bjöd på finmat (rester från middagen hon hade haft kvällen innan, sjukt gott) och vi snackade en massa om typ allt mellan himmel och jord. Ann-Sofie är bra, hon är en av dom jag kommer sakna mest när jag bor i Östersund. Hon ska få min blåa klänning som jag inte använt på typ två år för jag vet att hos henne kommer den få komma ut i friska luften och inte bara ligga och skräpa i en garderob. I utbyte mot klänningen ville Ann-Sofie ge mig något, så jag fick en cool t-shirt som är skitbra på att dra fram det gröna i mina ögon.

På kvällen blev det diverse korrefester med Davis o co. Det var bra. Kvällen innehöll bland annat en grek som såg ut som Kings Of Leons trummis och som jag pratade musik med, tefatsåkning, försök att crasha en fest som misslyckades med mera.
En sak jag upptäckte är att jag inte kan se att en kille är typ sjutton år. Herregud, hade inte killen sagt att han gick på gymnasiet vet man aldrig vad som hade hänt. Han var söt och hade snygg klädstil samt ett fint leende som antagligen var det jag fastnade för. Den sextonåring som fångar honom kommer bli en lycklig en.

Nu vill jag ha mat, så jag ska nog göra något åt det.


Dagens låt: Maia Hirasawa- South Again

Just don't go back to Big Sur, baby baby please don't go

Lördag och jag har vaknat på bra humör. Jag hoppas det håller i sig.

(Jag skulle även vilja klargöra att Svarta Tornet är vin, Black Tower, och inget annat som man kanske kan tolka i inlägget där jag nämner både Svarta Tornet och En man i byrån.)

Kiss me, please kiss me. But kiss me out of desire, babe, and not consolation

Note to self: lyssna inte på Jeff Buckley när du redan är sentimental deluxe.

Uppdatering

Efter många om och men så har jag bestämt mig för att stanna hemma i helgen. Med tanke på hur upp och ner och fram och tillbaka mitt humör och mående varit idag så insåg jag att det bästa är att kunna välja att vara ensam imorgon om jag vill det samt att sova i min säng (pallar jag knappt en vanlig madrass lär jag ju knappast palla en luftmadrass).

Rain on me

Fredag den trettonde mars tjugohundranio, humörsvängningarnas dag?
Mitt humör har åkt väldigt mycket berg-och dalbana idag, så mycket att jag snart mår illa och vill kliva av.
Ena stunden skulle jag kunna döda för sällskap men i nästa stund  vill jag bara gömma mig under täcket.
Jag lyckades i alla fall komma ur mysbyxorna. Tro det eller ej, men det hjälper faktiskt litegrann att tvätta håret och klä sig fint när man mår piss,

En positiv sak med detta: jag är inte med barn, inte för att jag egentligen trodde det, men två dagar försenad ( i vanliga fall extremt regelbunden) besökare hann få mig att tänka diverese saker.

Jag känner mig ensam. Det här är andra fredagen i rad som jag blir hemma själv. Det är jobbigt att vara göralös hela dagen och sen ha hela kvällen framför sig. Och inte visas det någon bra film på tv heller. Så Ska Det Låta var jag pepp på, men sen såg jag vilka som skulle tävla och blev mindre pepp.
Visserligen ska jag upp sjukt tidigt imorgon, om jag bestämmer mig för att följa med på kurshelgen. Jag har tackat ja, men är inte särskilt pepp på att vara omkring en massa männsikor 24/7 samt sova med alla dessa i en aula, på en luftmadrass. Jag får ju tillräckligt ont i svanken ändå denna tiden av månaden, så jag kan behöva sova i min egna säng.
Men, jag följer nog med, för jag kan tänka mig att imorgon inte lär vara mer händelserik än idag om jag stannar hemma och jag pallar inte en hel helg av inget.

.

En dröm

Ibland drömmer man konstiga och helt wacko saker.
Nu när jag varit vaken ett tag börjar nattens drömmar göra sig påminda.
Jag minns inte allt i detalj, men detta är utdrag ur vad jag drömt i natt.

Det är kväll, jag får av någon anledning för mig att gå hem till en kille. Killen i fråga är  inte hemma, men jag kan  komma in ändå ( jag hade ingen nyckel så jag antar att dörren var olåst). Jag sätter mig på killens säng och kollar på tv. Jag slumrar till och vaknar någon timma senare. I mitt yrvakna tillstånd kommer jag på tanken att han kanske snart kommer hem. Ingen fara med det egentligen, men sen slår tanken mig att han kanske har med sig sitt ex (som han försöker lappa ihop det med). Jag grips av panik och börjar skriva ett  sms "Hej, jag är hemma hos dig, bara så att du...". Nu hör jag att någon kommer i trapphuset. Jag hör killens röst och även exets. Panik. Då jag inte hinner göra något annat så drar jag täcket över mig. Dörren öppnas, jag blir tyst som en mus. Mina ben sticker ut utanför täcket, men varken killen eller exet verkar märka något. Jag skriver ett sms under täcket till killen "Hjälp, jag är under ditt täcke". Han får sms:et och lurar med sig exet ut i köket med orden "Vi äter nåt". Jag kryper fram från täcket och börjar plocka ihop mina saker (som är förvånansvärt många). När jag är mitt i plockandet så hör jag att någon närmar sig dörren till rummet. Jag ställer mig bakom dörren och blir nästan klämd när personen trycker upp den. Ett huvud jag inte känner igen tittar fram. "Hej, klantigt du. Men jag ska hjälpa dig". Det är killens kombo. Kombon hjälper mig ut, och mitt i allt hjälpande så uppstår någon slags romantik mellan oss. Jag känner att jag vill träffa kombon igen. Sen tar drömmen slut, eller jag minns i alla fall inget mer.

Jag vet vem drömmen utspelar sig hos, och killen i drömmen vet nog också vem han är. Jag menar, det är inte alla som har en ytterdörr och en vanlig rumsdörr. Jag är dock glad att det bara var en dröm, för hade jag gjort så där i verkliga livet hade jag bröjar tvivla på mitt psyke.

If you have a craving, I'll get it for you.

John ME spelar på Umeå Open. På torsdagen. Den enda dagen jag kan gå (den billigaste dagen också). Lucky me!

För övrigt så kom jag nyss tillbaka till mig efter att ha kollat på tv hos Josefin, och jösses så kallt det är här. Jag gjorde mig av med soffan idag och har även packat ner allt som stod i bokhyllan. Allt detta för att göra det lättare för Inspectera-tjejen att göra sitt jobb. Yes, jag blev biten i helgen. Det är dock ganska skumt att jag bara fått ett bett när jag väl blivit biten, jag borde ha flera bett varje natt eftersom alla lössen måste äta. Så antagligen är de inte så många. Josefin sa något om snöloppor idag, jag tror dock ändå fortfarande att det är vägglöss i väggen.

Nu: borsta tänderna och sen sova, kanske?

...

Jag är inte gjord för att vara ensam och oaktiverad för länge. Idag flöt på fint men nu känns det blä. Jag tror det beror en del på vad som komma skall i veckan, så jag ska gå iväg och köpa mig en påse Polly och hoppas på att det hjälper någorlunda. Och mjölk. Kanske värmer jag mjölken så att jag kanske kan bli lite sömnig.
Klockan går så otroligt sakta framåt.

There's nothing like you and I

Imorgon fyller min älskade lillasyster tio år. Tio år. Det är helt galet vad tiden går snabbt, och vad hon växer, min mini-kopia.
Ett plus med att bo i Östersund ett tag är att jag kommer vara nära henne och vara där när saker och ting händer med kropp och sinne. Jag undrar om det gör någon skillnad att ha en storasyster som gått igenom allt man går igenom. Jag vill gärna tro det eftersom jag då och då förklarat för henne att det blir bättre när folk slutar vara barnsliga. Barn kan vara så otroligt elaka mot varandra. Det gjorde ont i mitt hjärta när jag fick höra hur tjejerna i hennes klass beter sig mot henne, att hon går igenom samma sak som jag gick igenom. Samtidigt ger det mig tröst att jag vet att det blir bättre med åren.

Hon må vara en bortskämd skitunge, men jag älskar henne villkorslöst ändå.

När som helst du får lust så plockar du fram din ask

Igår umgicks jag med min vän Svarta Tornet. Jag umgicks även med Josefin, Davis och Tomas. Det var trevligt förhäng hos mig med diverse musik (bland annat pojkband, punk, reggae, Oasis, S.O.A.P med mera med mera). Spotify är kul kul kul! Jag lyssnar mycket på Lill Lindfors En Sån Karl och En Man i Byrån. Underbara låtar.
Synd att En Sån Karl ligger i helt felt tonläge för mig vilket gör att det låter fördjävligt när jag sjunger "och jag ska ge allt vad jag har till denna underbara karl" för full hals. Idag beror nog en hel del sångproblem på att mina stämband inte pallar fest.

Jag gjorde något revolutionerande (för mig)  i natt, jag dissade T. Det skulle jag aldrig gjort för ett år sen. Bara därför kom jag på att lyssna på Lasse Lindhs Sommarens Sista Smak. Känns bra att sommaren 07 är så avlägsen att jag inte känner något när jag hör den låten.
Så här skrev jag den 27/7 2007:
"Jag såg Lasse Lind en stund igår, hann höra Sommarens Sista Smak innan jag tänkte börja gå hem.
Då mötte jag T. Jag kollade på Gogol med han och hans kompisar att tag. När jag sa att jag skulle gå överraskade han mig med en kyss.
Passande låt, indeed
."

Tur att tiden går och känslor bleknar. Och för att knyta ihop det här inlägget: tur att det finns män i askar.

Ett konstaterande

När ens gamla KK från hemorten och ens nya KK från långt ner i Sverige är på samma fest då börjar fan världen bli för liten.

But I crash in my mind whenever you are near, getting deaf, dumb and blind.

Efter att ha dissat Spotify så skaffade jag mig det idag. Eftersom jag inte hade fått någon invit så fick jag paya 99kr, men det är det tamejfan värt!

Det är dock svårt att komma på låtar att lyssna på. När någon väl ställer frågan "Vad lyssnar du på för musik?" så har jag ju skitsvårt att svara.

Jag har i alla fall gjort en fin Sova-playlist. Jag saknar dock en del fortfarande. Kunde varken hitta Josh Rouse- Sad Eyes eller Ryan Adams- La Cienega Just Smiled, och de låtarna är ju måsten i en sov-lista.

Dagens låt är en låt som jag hade i min sova-mapp i min första mp3-spelare.
Saybia- The Day After Tomorrow

God natt.

I've got you, you you you you you you, I've got you

Det här är ett skämt, eller så blir jag bestraffad av högre makter för att jag hade väldigt finnfria tonår. Förra fredagen vaknade jag med finne deluxe på hakan, i förrgår när den nästan helt försvunnit så började min näsa rodna. Den var lite rosa onsdagkväll och igår blev den röd och lila. Jag ser ut som en clown. Det verkar dock inte utvecklas till en finne, vilket kanske är ganska dåligt för då skulle jag ju kunna klämma om jag vill. Jag har försökt klämma lite igår, men det finns liksom inget att klämma ut.
Jag är glad att jag kom till skott och köpte Make Up Stores Cover All-mix i jul. Jag måste dock komma ihåg att inte pilla på näsan, för då nöter jag ju bort covern.

Ikväll ska jag kika på Så Ska Det Låta. Jag hoppas på sällskap.
Jag tycker förresten det är kul att killen och tjejen som jag alltid tyckt har så kallat äktenskapstycke är i samma lag ikväll. Jag tycker verkligen att hon ser ut som en kvinnlig version av honom och tvärt om. Stenmarck och Johnson.

Nu är det dags att hoppa i duschen och sen vandra till Maxi. Först ska jag dock lyssna på vad jag tror är en ny Monyebrother-låt (flipp eller flopp, p3).

Världens mest omedvetet matchade band?


What's up with my heart when it skips a beat?

Secret crush. Jag har ju som jag nämnt tidigare beslutat mig för att låta det stanna där. Hellre ha något att fantisera och drömma om än att bli fetdissad. Men, jag är ändå ganska sugen på att hinta litegrann. Om jag ska göra det borde jag göra det snart, så jag lär inte göra det. Jag är dock nöjd ändå. Det känns fint att känna lite hemligt pirr. Jag blir ju glad av de små gesterna liksom, och det är ju guld värt.


Cause all the guys on the corner stand back and let her walk on by

Läste nyss Ylvas blogg och blev grymt inspirerad till att skaffa något nytt nagellack i nån läcker färg. Jag varvar ju liksom mellan rött och pärlemovitt typ. Kan ju vara kul med något helt annat för en gång skull.
Tänkte även kika förbi Röda Korset och se om det finns någon äggkopp där (köpte ägg förre veckan, men jag har ju ingen äggkopp!). Jag hoppas även på att hitta något fint skärp eller en fin sjal eller något annat fint billigt.
Nu är det ju liksom smartshopping som gäller. Billigt och bra ska det vara, om det ska vara.

Nu: påklädning och sen promenad ner på stan med Josefin.

Put on a smile and get dressed

Idag har varit en bra dag. Först våfflor med bandet. Vi ska antagligen spela under Pride, på Kulturhusets tak. Fatta vad stort! Jag hoppas att jag fortfarande är med då.
Efter mötet blev det flyttpackande på lokalen, och jag fick lite ensamtid med the secret crush. Eller nu är människan kanske inte någon crush längre, men jag gillar sällskapet.
När jag satt på bussen hem hände något som gjorde min dag. Jag fick åka med reggeabusschauffören!
När jag hörde att killen höjde volymen så spred sig ett stort leende i mitt ansikte och jag kunde nästan inte sluta le.
Jag har liksom väntat på detta i ett och ett halvt år.
Tur att det hann hända innan min flytt.

RSS 2.0