Maybe,oh baby, I'll buy you your own star

Det är verkligen så att mitt humör kan åka berg-och dalbana när jag inte ätit på ett tag. För två timmar sen var jag glad och pepp inför kvällens galej, men sen för en halvtimma sen var jag grinig och på väg att säga ett sanningens ord. Jag åt istället, och vips så är jag pepp igen och tänker även rationellt så det blir inga sanningens ord idag.

Jag skar mig på Cuisine-burken, och jävlar vad det blödde ( i alla fall för att vara från en tumme). Det här kanske låter helt irrelevant, men tänk på att jag precis då var ganska så grinig. Som tur var så hittade jag plåster och middagen blev god (och den innehöll inte blod).
Jag hoppas det har slutat blöda nu, så att jag kan ta en lyxdusch och sen fixa mig för Jacobs födelsedagsfest.
Jag får återigen tillfälle att använda kjolen som blev en klänning eftersom det är keltiskt tema. Den är ju grön (som Irländska flaggan) och rutig (som en kilt). Jag kanske borde ha på mig mina skotskrutiga trosor också, ingen kommer ju se dom men det är ju känslan som räknas.

Nu:lyxdusch

Umeå vs. Göteborg

Min engelsklärare i gymnasiet sa en gång när hon skulle sätta betyg på mig att jag var "a big questionmark" för henne. Hon hade svårt att bestämma sig för om jag skulle få ett VG eller MVG (efter en uppsats blev det tillslut MVG).
Nu känner jag mig som ett stort frågetecken. Jag känner mig inte så säker på Göteborg längre, lite av detta beror nog på att Jennie-darl kanske inte blir med. En anledning till att flytta var ju att vi skulle komma närmre varandra. Om jag flyttar och hon stannar i fjällen så blir det ju ännu längre avstånd. Men, jag är ju ändå ganska sugen på Göteborg just för kursen (Psykologi mot sexologi).
För att kanske få lite klarhet så kom jag på att jag kunde ställa upp fördelar och nackdelar med de båda städerna (om Jennie inte blir med till götet)
Here we go.

Umeå
+ Syster Elak
+ vänner
+ långa sommarnätter
+ bra storlek på staden
+ hyffsat nära till Östersund/Jämtland och de vänner som finns kvar där
+ nära till mamma, pappa, Anders, Stefan och Terese
- långt till övriga världen
- ingen aning om vad jag ska göra till hösten


Göteborg
+ kursen
+ tidig vår
+ lång sommar
+ Ylva
+ nära till övriga världen
+ stor stad= stort utbud (framförallt konserter och klubbar)
+ fastrar, kusiner och kusinbarn
- mindre lätt att få nya vänner då jag kommer läsa en halvtidskurs
- långt till Östersund/Jämtland och de vänner som finns där
- långt till mamma, pappa, Anders, Stefan och Terese


Med de aspekter jag kommit på än så länge så är det ganska jämnt, men Göteborg ryker ju lite på vän-planet. Fast å andra sidan har jag ju släkt att umgås med, och Ylva. Och jag vet ju att jag har ganska lätt för att träffa nya människor, så egentligen borde jag ju inte vara så skraj för att tappa så mycket socialt.
Dessutom kan man inte stanna enbart för vän-aspekten, för tids nog drar ju vänner vidare ändå. Ylva och Tomas till exempel. Så varför inte, åter igen, vara bland de första som drar?

Nu är det dock bara slutet av januari och jag har ett bra tag till på mig att fundera, och tur är väl det.

Sentimental geek shut up and go to sleep

Idag kom jag fram till att jag blir väldigt lättpåverkad av jobbiga saker när jag är trött. Sov inte så mycket i natt (men det var mysigt) och när jag förut idag slökollade på Oprah så satt jag och lipade när olika kvinnor berättade om sin bröstcancer. Bröstcancer kan visserligen få mig att bli ledsen any time, även när jag är pigg och kry, men att sitta och gråta högt i min ensamhet hör inte till vardagen.

(Efter Oprah gick jag till Uni för seminarie, det var kul. Så det har alltså inte bara varit gråt och tandagnissel idag)

I held your hand so very tightly

Jag satt och kollade på Greek när jag hörde välbekanta toner börja pumpa försiktigt. Av bara typ tre toner så fick jag "a moment". Helt otroligt att vissa låtar kan få mig att känna så mycket. Känslor som inte ens är riktade mot någon särskild nu för tiden.

Det här är låten (i detta youtube-klipp ihopsatt med klipp från en fin film).




En typ av mardröm

I natt drömde jag en björn-dröm igen. Björn som i djuret, djuret som jag senaste året har utvecklat en slags rädsla för. Jag drömmer om björnar med jämna mellanrum. Den värsta drömmen var den i typ september som jag fortfarande mår lite dåligt av att tänka på.
Jag lyckas dock alltid klara mig helskinnad ifrån björnarna (som självfallat tänker äta mig till middag).
Den här rädslan har dock gjort mig skraj för att gå själv på gångvägar i skogen. Det är inte ens i "riktiga" skogar, utan typ mellan Ålidhem och Carlshem.
I Göteborg kan jag nog känna mig lugn, fast man vet aldrig (kolla bara på första avsnitten av Andra Avenyn liksom).
Nu borde väl i och för sig björnarna sova, men likt förbaskat så tänker jag inte ta en promenad längs Nydalasjön.

(Jag var även på fest i natt, där träffade jag en massa människor som jag inte träffat på ett tag, så det var alltså inte bara en jobbig natt)

I regret the drugs you lost so I skipped our second date

Jag vill dansa. Jag vill dansa med Jennie. Snart kanske.
Det var längesen jag fick känna den där euforin som uppstår när jag får dansa till riktigt bra musik i riktigt bra sällskap.
No offense, men ingen dansar som Jennie och jag.

I övrigt så är jag uttråkad. Har ansträngt mig idag för att hitta på något, men folk är antingen helt off eller så är de upptagna.
Med att hitta på något menar jag något som inte innehåller alkohol. Jag träffar nästan bara folk när det vankas fest och det är trist. Jag är ju en social människa och behöver min dos av umgänge, och inte bara på helgerna (J ser dock till att jag får mig lite umgänge även ickehelg-dagar, det får han sju guldstjärnor för).
Jag hoppas att Rebekka stannar några dagar efter nästa helg.

(Tillslut kommer man till en punkt då man inte orkar anstränga sig mer, och då börjar ifrånglidandet.)

Det är nog egentligen bara så att jag har en svacka just ikväll. Jag ska ta mig en god natts sömn och eventuellt skaffa klippkort för simmning på IKSU imorgon.
Nu ska jag kika på min långhåriga hjälte. Det är ganska hemligt vem det är, för det är ganska pinsamt (inte lika pinsamt som Takida dock).

Over and out.

Rösta ffs!

SAATS-länken igår fungeradeju bra...NOT.
Jag sitter just nu och lyssnar på programmet från i förmiddags. Sandra skötte snacket fint och Pressure är ju en av våra starkare låtar.
För att rösta ringer ni 099-501 37 (samtalet kostar 1kr)
För att lyssna på låten kan ni gå in antinngen här eller på våran myspace.  Bättre ljud på myspace.

Kom igen nu kära läsare, rösta!

All these poses such beautiful poses

Igår skrev jag ett inlägg som jag aldrig publicerade, sen höll jag mig vaken en stund extra. I morse hade jag svårt att äta. Vid två var jag dock vrålhungrig. Alltså, det är fixat nu. Det känns bra. Nu vet jag var vi står.
Efter snacket blev dagen mycket lättare.
Jag storhandlade med pappa och sen repade jag med tjejerna.
Vi är så bra! Jag blir sjukt pepp på kommande live-spelning.
Appropå band så bubblar tydligen Straight Ahead and the Solution med Pressure imorgon på P4-toppen i radio Jämtand. Så då gäller det att rösta. Förra gången då In To Me var med så var vi två röster ifrån att hamna på listan.

Jag har en Rufus W-period just nu. California gör mig otroligt sugen på sommar och sol.
Kan jag åtminstone få vår? Jag längtar till långa ljus sommarnätter.

Just det, natt snart. Dags att sova.

Shame on us, shame on the both of us

Idag är jag lite som ett barn som ska börja skolan, för jag ska nämligen iväg på min första föreläsning på nästan ett år (om man inte räknar med digifoto-kursen, och den räknas inte). Lite segt bara att föreläsningen börjar 15.15, jag vill ju gå i skolan tidigt på dagen så att jag kan komma upp på morgonen.
Well well, när pluggandet kommer igång riktigt kommer jag nog kliva upp i lagom tid för att slippa plugga på kvällar.

Syster Elak ska förresten spela den 6/2 på Verket. Det blir kul. Då blir det premiär för I Owe You Nothing (eller Simple As That). Den är så otroligt kul att spela, så svängig. Jag kommer dock dö litegrann av nervositet då det är jag som startar hela låten med min basgång.  Det är tur att Kristine ser till att jag håller takten, med hjälp av ägget.

Nu: inget, sen hunkhuset

If you have a craving I'll get it for you

P3 Guld igår. Jag tror både jag och Ann-Sofie blev lite småkär i Mattias Edlund a.k.a John ME. Vilken man.
Motorhomes The Man var en av de första bra cd-singlarna jag köpte, under min övergång från pojkband till bra musik, och det är fint att Mattias Edlund snart släpper skiva. Love Is My Drug har en killer-text,  men jag gillar dock singer/songwriter-låtarna lite bättre.

Krunegård var sjuk och låg, enligt honom själv, bakom kulisserna och spydde. Men, han orkade i alla fall spela med Annika och Detektivbyrån. Det var fint.

Att Johnossi fick pris var på tiden.

Kvällens absolut bästa var ändå Anders Johansson. Skönare snubbe får man leta efter. Han får gärna fråga mig om jag bor i Östersund.

Söndag idag. Det blir först tråkiga måsten (disk mest) och sen J (inget tråkig måste)

A pill poppin' jukebox is all that you are

När en nära vän ringer 05.13 borde man kanske svara, men är man yrvaken så blir det lätt att man lättad tänkter "Åh, vad skönt, det var inte alarmet, det är inte morgon än" och somnar om.
Om en vän ringer den tiden på dygnet borde ju den första tanken vara "Åh herre gud, vad har hänt nu?!". Men icke.
Till mitt försvar kan jag ju tala om att jag några timmar senare var orolig över vad som hade hänt. Det visade sig dock att Rebekka råkat ringa mig i sömnen. Jag undrar hur man gör det, men kan vissa ta med sig jobbet i sömnen är det ju ganska logiskt att andra ringer nattsamtal.

Idag har jag, på grund av det regelbundna besöket, gått på alvedon och kakor. Alvedon första delen av dagen, sen kakor när jag kände att jag inte ville käka mer alvedon. Jag är en pillervägrare, så jag tar bara alvedon och liknande när jag verkligen måste. När jag jobbar måste jag, för har jag ont så fungerar jag inte riktigt och vill bara ligga ner, så för att kunna stå upp med en svank som skriker så finns det bara ett hjälpmedel. Painkillers.

Nu: lite tv sen sängen. Sov inte världsbäst i natt, men det gör inget. Vad är väl lite sömn...

But I will tear the price from your head and keep you from harm

Igår såg J och jag en bra film. Lars and the Real Girl. Ryan Gosling är klockren.

I övrigt så jobbar jag deltid en vecka till nu, sen blir det varannan helg och lite extra bara.
Jag ska plugga. Filosofi och en nätkurs som heter Populärkultur A, del 2- populärmusik, fast det är lite uppfuckat just nu med den sistnämnda kursen, studera.nu påstår att jag inte tackat ja fastän jag har gjort det. Jag har ju till och med fått utskick om registrering och annan info. Well, det löser sig.

När jag satt och förde över mitt schema i kallendern såg jag att jag att det inte är någon föreläsning alls vecka 8, det betyder att jag kan åka till Jennie i Åre och se herr Krunegård. Jag insåg att jag inte träffat Jennie sen vi båda var i Stockholm i September, jag har till och med hunnit se Markus sen dess. Så det är verkligen dags.

Eftersom alla föreläsningar är lagda mellan 15-17 så ska jag försöka aktivera mig på dagarna. Tänkte försöka få med mig Ann-Sofie också.
Just nu står curling och badminton på tapeten. Är grymt sugen på både, men speciellt curling. Jag är ju en gammal curlingspelare liksom. Tydligen finns det ett lag som behöver nya medlemmar, men jag är dock inte säker på om jag vill satsa så hårt. Får se.
Både badminton och curling är ju roliga sätt att röra på fläsket.

Nu väntar sängen.
God natt.

However much you use me baby, come on use me more.

I'm a super(mario)-woman!
Idag hjälpte jag Josefin som hade en propp i dusch-avloppet.
Ni kanske minns att jag höll på med det i över ett dygn när det var stopp i mitt egna avlopp? Jag lärde mig något då så nu tog det bara några minuter.

Jag har städat, rejält, idag. Det känns bra. Jag vet, intresseklubben antecknar.

Ikväll ska jag kolla på film med Ylva och Jacob. Det är fint.

Dagens låt: Paolo Nutini- Alloway Grove

2009

Nyårslöften är ju menade att brytas, så därför har jag listat nåra planer för 2009.

Planer för 2009:
- Försöka åka mindre buss, gå mer. Bra för hälsan och ekonomin
- Förbättra mina skills när det kommer till basspelandet. Jag ska försöka spela mer själv, och inte bara med band. På så vis kanske jag får mer självförtroende och det kan vara bra att ha om jag vill joina/skapa ett till band.
- Flytta till Göteborg med Jennie-darling, där plugga deltidskursen Psykologi mot sexologi.
- Inte höja siffran märkvärt.
- Vara lite kreativ. Det vore fint att kunna sy om Kupan/Myrorna-fynd själv.
- Behandla min rygg och mina axlar bättre.
- Läsa mer böcker.
- Försöka vara lite mer sparsam.
- Åka till England, Italien och kanske Grekland.
- Laga lite mer mat, och bredda mina kunskaper.
- Skaffa ett kök.
- Äta mer frukt (av de jag faktiskt tål).
- Inte sluta äta onyttigheter.
- Lära mig spela gitarr igen.

RSS 2.0